Συνεδρίασε σε τακτική συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Σάμου, με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξή του, με σημαντικότερο-μιας και αφορά την εργασία πολλών ανθρώπων-αυτό της διαχείρισης του θέματος των συμβασιούχων και την πρόταση για την προκήρυξη θέσεων μονίμου προσωπικού.

Στην αρχή της συνεδρίασης, υπήρχε μόνο ένα θέμα π.η.δ. που αφορούσε την αντικατάσταση δικτύων στην Δημ. Κοινότητα Μυτιληνιών, που ψηφίστηκε ομόφωνα και η διαδικασία ερωτήσεων προς τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους από τους επικεφαλής των παρατάξεων και μεμονωμένους δημ. συμβούλους.

Πριν από την διαδικασία αυτή, διαβάστηκε ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης ΔΡΑΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, σχετικά με ανάληψη καθηκόντων επικεφαλής της του κ. Δημήτρη Μηλίγκου και υπευθύνου τύπου του κ. Νίκου Τριανταφύλλου. Επίσης παρέστη το πρώτον ως δημ. σύμβουλος ο κ. Νίκος Λεμονής, στη θέση του παραιτηθέντος Στέλιου Θάνου.

Η πρώτη ερώτηση εκ μέρους του κ. Μηλίγκου αφορούσε την ζημιά και τις επιπτώσεις από την πρόσφατη φωτιά στον ΧΥΤΑ με το αίτημα να γίνει έρευνα αν καταστράφηκαν οι μεμβράνες στον χώρο απόθεσης. Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι η εργασίες επιχωμάτωσης συνεχίζονται, ότι για το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων έχει υποβληθεί πρόταση ύψους 2,868 εκ. ευρώ, εντός των ημερών φτάνουν 420 μπλε  κάδοι για χαρτί, πλαστικό και άλλα και θα δημιουργηθούν δύο σημεία διαλογής σε δυτική και ανατολική Σάμο. Ο κ. Μηλίγκος έτεινε χείρα συνεργασίας, προτείνοντας να πάνε μαζί με τον δήμαρχο στον υπουργό Περιβάλλοντος.Ακολούθησαν ερωτήσεις των δημ.συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, διαβάστηκε από τον κ. Δημ.Μαυρατζώτη ανακοίνωση-καταγγελία της διοργάνωσης Λευκής Νύχτας, του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων και έγινε ερώτηση από την κ.Θεανώ Σαρρηγεωργίου για τον έλεγχο σεισμικότητας δημοσίων κτιρίων, κάτι που είναι αρμοδιότητα των υπουργείων και των Περιφερειών.Επίσης σε ερώτηση για την προσωρινή στέγαση του 2ου δημ.σχολείου πόλεως Σάμου, στο οποίο ξεκινούν άμεσα εργασίες ανακατασκευής. απάντησε ο προϊστάμενος των Τεχνικών υπηρεσιών κος Καραγιαννίδης ότι γινονται συσκέψεις αλλά πρέπει όλοι να κάνουν λίγο πίσω στις απαιτήσεις τους

.Στη συνέχεια τέθηκε από τον επικεφαλής της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  κ. Χατζηχριστοδούλου το θέμα της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στη Σάμο και της επιστολής του Δημάρχου προς τον υπουργό Παιδείας για το θέμα.

Ο Δήμαρχος υπερασπίστηκε το περιεχόμενο της επιστολής του, αφήνοντας αιχμές ότι η συνδιεκδικήτρια για την έδρα Σύρος, πήγε συντεταγμένα με τον αντιπεριφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ.Χατζημάρκο, ενώ εμείς ακόμη το συζητάμε.Τον λόγο πήρε και ο δημ.σύμβουλος της πλειοψηφίας κ.Διακοσταμάτης που είχε στείλει επιστολή για το θέμα στον δήμαρχο, χαρακτηρίζοντάς τον «αμετανόητο» και υποστηρίζοντας κι αυτός όσα ανέφερε στην επιστολή του. Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την συζήτηση επί του θέματος ανακοινώθηκε  μέσω του Γραμματέα του δημ.συμβουλίου ότι αποχωρεί από την συνεδρίαση.

Δύο ερωτήσεις απηύθυνε ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών κος Αντώνης Σίμος, που αφορούσαν τον δρόμο της Στήνιας, που χρήζει άμεσης αποκατάστασης και της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στην Βλαμαρή. Απάντησε και στις δύο ο κος Καραγιαννίδης, ότι στη Στήνια θα φτιαχτεί άμεσα πρώτα ο αγωγός και μετά ο δρόμος και ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί δημόσια η μελέτη ύδρευσης-αποχέτευσης της Βλαμαρής.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ  κα Αννη Ανδρεάδη, που αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο θέμα που είχε ανακύψει με το στάδιο Καρλοβάσου και ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για τον χλοοτάπητα του σταδίου Καρλοβάσου, μετά την απόρριψη της ένστασης του εργολάβου, για την οποία έγινε πολύς λόγος και δημοσιεύματα επικριτικά προς τον δημοτικό οργανισμό.

Μετά την διαδικασία των ερωτήσεων το δημ.συμβούλιο περίπου μετά από 2,5 ώρες εισήλθε στην συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερ.διάταξης, που αφορούσε το μείζον θέμα των συμβασιούχων, με την εισήγηση από πλευράς της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου που διάβασε και έδωσε διευκρινίσεις η κα Αντωνακάκη.