ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 13-9-2019, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τα παρακάτω θέματα:

Για το ‘’αναπτυξιακό’’ πολυνομοσχέδιο που τσακίζει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αποφασίστηκε να απαντήσουμε με 24ώρη απεργία σε κάθε κυβερνητική προσπάθεια παρέμβασης στην λειτουργία και στην δράση των σωματείων. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου στο Νομό μας, μέσα από συλλογικές διαδικασίες να ενημερώσουν όλους τους συνάδελφους και να πάρουν αποφάσεις για απεργία και κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, ώστε να διαφυλάξουμε κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό μας δικαίωμα.

Να αποσταλεί αίτημα στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ώστε να πάρει θέση και να οργανώσει παρεμβάσεις για τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά ζητήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους και που το επόμενο διάστημα αυτά θα επιδεινωθούν.

Συζητήθηκαν θέματα παιδείας για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες στην Σάμο, την Ικαρία και στους Φούρνους, λόγο το ότι ξεκινάει άλλη μία σχολική χρονιά με πάρα πολλά κενά, κυρίως στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η θέση της Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι να μονιμοποιηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν ως αναπληρωτές και να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις πραγματικές και μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν.

Υγεία. Συζητήθηκε και κρίθηκε αναγκαία η κλιμάκωση του αγώνα, των Υγειονομικών και άλλων φορέων του νησιού για την στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας και του ΕΚΑΒ στο νησί μας με μόνιμο προσωπικό. Τώρα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο στην Παιδιατρική Κλινική, στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και στο Ε.Κ.Α. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και με ελαστικές μορφές εργασίας, ΚΕΛΠΝΟ, ατομικές συμβάσεις, επικουρική, ΟΑΕΔ κ.α. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις πραγματικές, μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Προσφυγικό. Κρίνεται αναγκαία η κινητοποίηση των φορέων του νησιού μας, μαζί και με φορείς άλλων νησιών όλων των εργαζομένων και όλου του λαού και να απαιτήσουμε την άρση της Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και της χώρας μας. Κανένα νέο Hot-Spot στην Σάμο, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και να τους χορηγηθούν έγραφα για τις χώρες που επιθυμούν. Ως τότε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη με δημιουργία στελεχωμένου πολυιατρίου που θα λειτουργεί μέσα στο Κ.Υ.Τ.

Προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους των Δήμων λόγο δημιουργίας δύο Δήμων στο νησί.

Αποφασίστηκε να σταματήσουν να γίνονται μετακινήσεις εργαζόμενων χωρίς την συγκατάθεσή τους. Να γίνουν προσλήψεις εξπρές, όπως εξπρές ήταν και οι διαδικασίες για την δημιουργία δύο Δήμων.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφτούν οι υπηρεσίες και των δύο Δήμων και οι ανάγκες των Δημοτών.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος

Σταμάτης Φιλιππής

Ο Γραμματέας

Μανόλης Παχυμανώλης