Συνάντηση Γιώργου Στάντζου με τους επικεφαλείς των άλλων δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ανατολικής Σάμου με θέμα την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα

Έπειτα από σχετική πρωτοβουλία – πρόσκληση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ανα.Σ.Α για τη Σάμο» Γιώργου Στάντζου και τη θετική ανταπόκριση των επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ανατολικής Σάμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 15:00 στο ξενοδοχείο ΣΑΜΟΣ, συνάντηση με θέμα την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής  Πολιτικής κ. Βίτσα. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθησαν οι: κ. Ζάχαρης Νικόλαος, κ. Κατρακάζος Νικόλαος, κ. Σίμος Αντώνιος, κ. Στάντζος Γεώργιος, κ. Τζίχας Κωνσταντίνος και κ. Χατζηχριστοδούλου Χρήστος. Ησυζήτηση για το φλέγον θέμα του Μεταναστευτικού –Προσφυγικού πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ανταλλάχτηκαν απόψεις εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων.

O συνδυασμός «Ανα.Σ.Α για τη Σάμο» απαιτεί από τον κύριο Υπουργό την πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση της ταλαιπωρημένης Σαμιακής κοινωνίας. Την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης – με τη δυνατότερη θεσμική και κοινωνική συναίνεση- για την ανακούφιση της Σάμου από τις αρνητικές επιπτώσεις του μεταναστευτικού.

Οι θέσεις του συνδυασμού μας επιγραμματικά και πάγια είναι οι κάτωθι:

Άμεσα πρέπει να ξεκινήσει ο μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων μεταναστών από το νησί της Σάμου.

Το ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου και η παρακείμενη παραγκούπολη της ανθρώπινης δυστυχίας πρέπει να κλείσουν.

Nα δημιουργηθεί μικρή κλειστή δομή προδιαγραφών – εκτός οικισμών- για την πρώτη υποδοχή των προσφύγων-μεταναστών.

Να αποδοθεί πίσω στην Αυτοδιοίκηση ο χώρος που καταλαμβάνει το σημερινό ΚΥΤ.

Να υπάρξει εθνική πολιτική φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μας.