ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση είχε σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου με τον Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο Νιάφα Παναγιώτη και τον νέο Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγο Γεώργιος Τσικαλά. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Διοικητής Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σάμου  ΔΙΠΥΝ Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Τιάγκος και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης

Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και Πυροσβεστικής τόσο για τη πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση συμβάντων. Τόνισε ότι οι συνθήκες δυσχεραίνουν συνεχώς λόγω και της κλιματικής αλλαγής και επιβάλλουν την συνεχή επαγρύπνηση αλλά και την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό καθώς και την ενίσχυση του πολύ ενεργού εθελοντισμού που υπάρχει στο νησί μας.

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Νιάφας όσο και ο κ. Τσικαλάς αναφέρθηκαν στην πολύ μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα πρόληψης και επεσήμαναν τον βαρύνοντα ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Τέλος προσέφεραν στον Δήμαρχο αναμνηστική πλακέτα.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κοινοποίησε στον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγο Γεώργιο Τσικαλά  την υπ`αριθμ. 18/2024 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου με την οποία ζητείται η ανάκληση της απόφασης για μετεγκατάσταση της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από τη Σάμο στην Κρήτη.

Μετά από επιθυμία τόσο του κ. Νιάφα όσο και του κ. Τσικαλά, μετέβησαν στο σημείο όπου έχασαν την ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό του 2020 η Κλαίρη και ο Άρης,  όπου άφησαν λουλούδια στην μνήμη των δύο παιδιών.