Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα 02.06.2023 με Τουρκική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης της Σμύρνης και επιχειρηματίες, με αφορμή το πρώτο δρομολόγιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα εγκαινιάζοντας για φέτος την γραμμή Μυτιλήνη – Σμύρνη.

Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία των Τούρκων επισκεπτών και συζήτησε τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα από τα απέναντι παράλια.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Υποδεχτήκαμε σήμερα από την Σμύρνη την Τουρκική Αντιπροσωπεία και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε θέματα που μπορούν να διευκολύνουν την έλευση Τούρκων επισκεπτών στην Λέσβο και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς η Περιφερειακή Αρχή με τις ενέργειες της και τις στοχευμένες δράσεις της στην Λέσβο, στην Χίο και στην Σάμο, έχει αυξήσει το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία και αυτό είναι εμφανές πλέον. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, καθώς έχω ξανά πει πως ο εξ ανατολών τουρισμός είναι η κορωνίδα της τουριστικής ανάπτυξης των νήσων μας».