Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνάντηση εργασίας μεταξύ στελεχών του Δήμου παρουσία του Αντιδημάρχου κου Καρρά, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δασών Σάμου, εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, του Λιμενικού Σώματος και των δυο Φιλοζωικών Σωματείων Σάμου. Ο Διευθυντής Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, ενημέρωσαν για τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει μέχρι σήμερα όσον άφορα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ενημέρωσαν για το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- Πρόγραμμα «Άργος» και λοιπές διατάξεις σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες της κάθε υπηρεσίας.

Κοινό μέλημα η φροντίδα των αδέσποτων ζώων και οι τρόποι με τους οποίους επιτυγχάνεται η προστασία τους.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχουμε όλοι ηθικό χρέος να προστατέψουμε τους «συγκατοίκους» μας και να αντιμετωπίζουμε με τη μέγιστη αυστηρότητα φαινόμενα κακοποίησης ζώων τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα και δεν απαιτείται επώνυμη καταγγελία.

Σύντομα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση για τον προγραμματισμό δράσεων (στειρώσεις, ημέρες υιοθεσίας κ.α.) του 2022 με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων.

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου