Δεδομένης της έντονης  ανησυχίας της τοπικής κοινωνίας  για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Νομού μας ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος μετά από πρόσκληση του συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, ενώ τις επόμενες μέρες  θα συναντηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στη συνάντηση συμμετείχαν  η Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού, κα. Φωτεινή Θαλασσινού και ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αντώνης Δράκος.

Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν αναλυτικά  την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείου της Σάμου λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και υλικών μέσων καθώς επίσης και για τις δύσκολες και επικίνδυνες πολλές φορές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά «Οφείλουμε όλοι καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους εργαζόμενους όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν. Είναι κοινός τόπος ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και για διάθεση πιστώσεων για την ομαλή τροφοδοσία σε υλικά και μέσα.  Λύσεις που επιλέγονται με τις μετακινήσεις αγροτικών ιατρών και προσωρινές προσλήψεις με ελαστικές μορφές εργασίας όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά δημιουργούν περισσότερα. Είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την ανησυχία των κατοίκων που εκπροσωπούμε και να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους  αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προς τη κεντρική διοίκηση που είναι υπεύθυνη για τη σημερινή πρωτόγνωρη  κατάσταση».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ