ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη  σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κος Λυμπέρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Διακοσταμάτης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ. Σάμου κ. Γαλανού, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Σάμου κ. Κουκούλης,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Σάμου, κ. Αρχοντούλης, η Αντιπρόεδρος κ Πολυζωγοπούλου, η Γραμματέας κ. Λαμπρινού, η Ταμίας κ. Τζελέπη και το Μέλος κ. Κατζώρας.

Ο Πρόεδρος κ. Αρχοντούλης αναφέρθηκε στο έγγραφο του Συλλόγου Δ/Ν  (14/04 αρ.πρωτ 39 ) με το οποίο είχε αιτηθεί προμήθεια εξοπλισμού για τις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης και σε  περίπτωση που οι πιστώσεις των σχολικών επιτροπών  δεν επαρκούν, οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μπορούσαν  να επιχορηγήσουν  εκτάκτως τις Σχολικές Επιτροπές με το απαιτούμενο υπόλοιπο, όσον αφορά την αγορά φορητών ηλεκτρονικών συσκευών. Το ίδιο αίτημα είχε αποστείλει και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε  ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το δεύτερο σοβαρό θέμα συζήτησης ήταν  οι ανάγκες των σχολικών μονάδων και η πρωτοφανής δυσλειτουργία των σχολικών επιτροπών μετά τη διάσπαση των δύο δήμων. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε για τα 96 χιλιάδες ευρώ τα οποία είναι αδιάθετα από την Αθμια Σχολική Επιτροπή. Ακόμη και σήμερα δεν έχουν συνεδριάσει ούτε μία φορά οι καινούριες σχολικές επιτροπές. Όλο αυτό το διάστημα οι σχολικές μονάδες λειτουργούσαν με τιμολόγια επί πιστώσει και ακόμη και αυτή τη στιγμή έχουν ανεξόφλητα ποσά στους προμηθευτές τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αδιάθετα ποσά και το μόνο που θα βοηθήσει είναι μία γενναία χρηματοδότηση από τους αντίστοιχους φορείς.

Επίσης ενημέρωσε για τη δέσμευση του Δημάρχου Αν. Σάμου που αφορά την επιχορήγηση της Αθμιας Σχολικής Επιτροπής με ολόκληρο το ποσό που χρειάζονται οι σχολικές μονάδες  να κλείσουν το υπόλοιπο τους, με το παλιό ΑΦΜ της ενιαίας σχολικής επιτροπής.

Σε ερώτηση του Προέδρου κ. Αρχοντούλη, αν προτίθεται και ο Δήμος Δ. Σάμου να πράξει το ίδιο, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες εξόφλησης αρκεί να επιστραφούν τα χρήματα όταν αποδοθούν στην Αθμια Σχολική Επιτροπή.

Για την ενδεχόμενη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Α/θμιας ζητήθηκε σχετική ενημέρωση όσον αφορά την απολύμανση  και τη μέριμνα για την καθαριότητα των σχολικών χώρων.

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως από την πλευρά τους είναι έτοιμοι ώστε να πραγματοποιηθούν οι απολυμάνσεις στον σωστό χρόνο που απαιτείται. Τόνισε όμως το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας.

Συζητήθηκαν τα στεγαστικά ζητήματα των Νηπιαγωγείων του Καρλοβάσου και το θέμα της μεταστέγασης του 3ου Νηπιαγωγείου σε περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης.

Προτάθηκε από τον Σύλλογο Δ/Ν Σάμου η επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Πλατάνου.

Επίσης η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου έθεσε τα θέματα  για την Πυρασφάλεια των σχολείων, τις ράμπες και w.c. ΑΜΕΑ σχολείων , την ένταξη στα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ποια σχολεία έχουν ενταχθεί και τι χρονικός προγραμματισμός έχει γίνει για υλοποίηση των έργων.

Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα για αυτόνομη αίθουσα στο τμήμα ένταξης του 3ου Ν/Γ Νέου Καρλοβάσου.

Την επόμενη εβδομάδα θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Σάμου μετά από πρόταση του Συλλόγου Δ/Ν και Νηπιαγωγών Σάμου, το ψήφισμα – καταγγελία    ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  όπου  ο Σύλλογος μας :

ζητά άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης

καλεί τους γονείς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική   του Υπουργείου Παιδείας.

Στο τέλος της σύσκεψης εκφράστηκε και από την πλευρά του Συλλόγου μας και από την πλευρά του Δήμου Δυτικής Σάμου η πρόθεση για αγαστή συνεργασία σε θέματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                    ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ