ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολύ εύθικτος παρουσιάζεται ο κ.Μουτζούρης όταν πρόκειται να παρουσιάσει τη κατάσταση των νησιών και να υπερασπιστεί τα δίκαια μας.

 

Ετσι «θύμωσε» που άργησαν οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης που είχαν έρθει για το μεταναστευτικό και έφυγε από τη Περιφέρεια. Το ίδιο είχε κάνει και πριν δυό μήνες με την κα Γιόχανσον  με τη δικαιολογία ότι διάβασε στο πρόγραμμα της ότι θα δώσει συνέντευξη στη Περιφέρεια και θίχτηκε που δεν τον είχε ρωτήσει. Είχε προηγηθεί, ένα χρόνο πριν η απροθυμία του να βγει με εκπροσώπους της ΕΕ που είχαν έρθει για να συζητήσουν τα προβλήματα της πορείας του ΕΣΠΑ.

Αντίθετα δεν είναι τόσο φειδωλός στο χρόνο που διαθέτει για φίλους, γνωστούςκαι εκλογική πελατεία όπως ο ίδιος δημοσιοποιεί με αναρτήσεις και δελτία τύπου.

 

Παράλληλα μαθαίνουμε ότι «βλέπει με συμπάθεια» όσους επιχειρηματίες αποκλείστηκαν από τις επιχορηγήσεις της Περιφέρειας, ενώ δηλώνει ότι η Περιφέρεια ΘΑ κάνει σεμινάρια στους τουριστικούς επιχειρηματίες για να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν των νησιών. Η επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί προτεραιότητα ενώ είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Περιφέρειας. Κατά τα άλλα βλέπει η ανάπτυξη να έρχεται δια των …δρόμων όπως γινόταν και με τη προκάτοχό του.

 

Γενικά φαίνεται ο Περιφερειάρχης να αποφεύγει τα θέματα και τις καταστάσεις που «ζορίζουν» και που θέλουν δουλειά για να υπάρξει αποτέλεσμα, ενώ δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση για «αντιδράσεις» που φέρνουν likesστο διαδίκτυο.

 

Ενας ανέμελος Περιφερειάρχης σε μια Περιφέρεια που βουλιάζει από τα προβλήματα.