ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές Έλληνες και μετανάστες. Ενώνουμε την φωνή μας, με τον Σύλλογο Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Σάμου και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για δύο  από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το λαό του νησιού μας που είναι οι ελλείψεις στην Υγεία και το Προσφυγικό. Ξέρουμε καλά, ότι μόνο με τον αγώνα μας θα πετύχουμε ότι έχουμε ανάγκη. Αντί αναμονής, ψεμάτων, αυταπατών, εμείς επιλέγουμε τον αγώνα

Συνάδελφοι, επίκεντρο των διεκδικήσεων μας είναι οι δικές μας ανάγκες, είναι ώρα ευθύνης για εμάς προς τις οικογένειες μας, να δείξουμε ότι οι οικοδόμοι δεν σκύβουν το κεφάλι, σηκώνουν τη γροθιά τους και προχωρούν μπροστά. Διεκδικούμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων  των μονάδων υγείας του νησιού (νοσοκομείο, παιδιατρική, ΕΚΑΒ, Κ. Υγείας, Π. Ιατρείο Μαραθοκάμπου,) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδοχή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτούμε άμεσο απεγκλωβισμό τους από το νησί και τη χώρα, να κλείσει το hotspot, να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο, μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, εκεί να γίνονται τα αιτήματα τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν, να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας, να σταματήσει η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους. Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Υψώνουμε τοίχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Όλοι στο συλλαλητήριο Τρίτη 15 Οκτώβρη, 6 το απόγευμα στην είσοδο του Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ