ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο διεθνές φεστιβάλ δρόμου του Δήμου Sindelfingen συμμετείχε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στο Sindelfingen μετά από πρόσκληση που απέστειλε ο συνεργαζόμενος δήμος μας.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ διαφορετικών πολιτισμών ως  ένας τόπος συνάντησης για ανταλλαγή καλών πρακτικών και επιρροών, όπου συμμετείχαν πόλεις  και δήμοι που είναι αδελφοποιημένοι ή έχουν πρωτόκολλο συνεργασίας με το Sindelfingen. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε τοπική πολιτική συζήτηση με θέμα «SustainableInnerCities: Post CoronaCity»και αντικείμενο την βιωσιμότητα των πόλεων μετά τον κορωνοϊο και τις επιπτώσεις του, όπου ο Δήμαρχος του Sindelfingen καλωσόρισε όλους τους εκπροσώπους των πόλεων που συμμετείχαν. Τον Δήμο Ανατολικής Σάμου στο διεθνές φεστιβάλ εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος κυρία Ζωή Πυργιώτη- Τσερέ.

Τέτοιου είδους συναντήσεις ενισχύουν τους δεσμούς και τη συνεργασία των δήμων μας. Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται για τη Σάμο, το Σεπτέμβριο με επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Δήμο του Sindelfingen.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου