ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά το ατυχές συμβάν που συνέβη σήμερα στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου που είχε ως αποτέλεσμα την αποκόλληση μεγάλου μεγέθους σοβά, από την οροφή, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη του ελέγχου όλων των χώρων του Δημαρχείου, από μηχανικούς.
Κατά τύχη δεν θρηνήσαμε, για άλλη μια φορά, θύματα. Παρόμοιες καταστάσεις έχουν υπάρξει και στο παρελθόν.
Βασικό είναι να εντοπιστεί η αιτία που συμβαίνει αυτό, στα δομικά υλικά του κτιρίου, γεγονός πάρα πολύ επικίνδυνο που εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή.
Για το λόγο αυτό απαιτούμε την άμεση ενημέρωση του Δ.Σ του συλλόγου για το θέμα αυτό.
Στο ιστορικό αυτό κτίριο, το οποίο είναι το στολίδι του Δήμου Aνατολικής Σάμου, στεγάζονται κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, εργάζονται πολλοί συνάδερφοι, αιρετοί και καθημερινά υπάρχει μεγάλη προσέλευση δημοτών και επισκεπτών, τόσο στις υπηρεσίες όσο και στην αίθουσα εκδηλώσεων.
Επειδή έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από την τελευταία ανακαίνισή του και έχει επιβαρυνθεί σε πολλά σημεία, από κακοτεχνίες, καιρικές συνθήκες και σεισμικές δονήσεις, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.
Έχοντας ως γνώμονα την προστασία των εργαζομένων και τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών εργασίας, μέσα σε κλίμα ασφάλειας, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μη συμβούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων θα συμβάλλει τα μέγιστα προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου στους χώρους εργασίας.
Εκ του Δ.Σ