Στον εντοπισμό και τη σύλληψη επτά (07) αλλοδαπών, καθώς και του αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν απογευματινές ώρες της Κυριακής, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου, μετά τον κατάπλου ιδιωτικού σκάφους αναψυχής σημαίας Τουρκίας, στην περιοχή Ποσειδωνίου ν. Σάμου, το οποίο τελούσε υπό διακριτική παρακολούθηση από τα ανωτέρω στελέχη, διαπιστώθηκε ότι αποβιβάστηκαν οκτώ (08) συνολικά άτομα. Ένας εκ των ανωτέρω ήταν ο κυβερνήτης του Τ/Χ σκάφους, ενώ οι υπόλοιποι επτά (07) αλλοδαποί, ήταν μεταφερόμενα από τον ίδιο πρόσωπα, από το Κουσάντασι της Τουρκίας στη Σάμο.

Το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος, ακινητοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετά τον απόπλου του, όπου και συνελήφθη ο 15χρονος κυβερνήτης του, για παράβαση του άρθρου 30 παρ. 1 του Ν.4251/2014 (Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο).

Οι επτά (07) αλλοδαποί ακολουθήθηκαν μέχρι ξενοδοχειακό κατάλυμα στο Καρλόβασι Σάμου, όπου συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (κατοχή πλαστών εγγράφων) και του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 (παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο.

 

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.