Ο πολιτικός για να έχει πληρότητα, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, πρέπει να συνδυάζεται με την έννοια του μέτρου.  Οι τρεις συνιστώσες του μέτρου είναι το πρέπον, ο καιρός και το δέον. Ο καιρός δεν είναι ένα χρονικό διάστημα αλλά η αξιοποίηση της κατάλληλης στιγμής, η σωστή περίσταση για να γίνει κάτι. Το πρέπον είναι η ορθή μεσότητα, αυτό που πρέπει να γίνει, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος (το δέον). Το δέον είναι η επίτευξη του σκοπού και είναι έννοια ευρύτερη από τον καιρό και το πρέπον, η οποία μαζί με το ορθό μέτρο προσανατολίζει τον πολιτικό. Ο πολιτικός είναι άνθρωπος του επίκαιρου αλλά και του μέτρου.

Ο Πέτρος Μ. Γρύλλος συνδύαζε και τα δυο. Άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης και της προσφοράς. Εργάστηκε στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαμίων αλλά και γενικός γραμματέας του Δήμου Βαθέος. Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η  Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και όλοι όσοι τον γνωρίζαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του, είμαστε θλιμμένοι βαθιά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στη μνήμη του, αντί στεφάνου θα κατατεθεί  ποσόν στο Δημοτικό Γηροκομείο Σάμου.

 

Αιωνία η μνήμη του.