Οι γυναίκες φοβούνται για τη ζωή τους καθώς οι ιδεολογίες των Ταλιμπάν για «ασθενές φύλο» είναι απόλυτα απαρχαιωμένες

ντονη ανησυχία και αγωνία επικρατεί στο Αφγανιστάν για την τύχη των γυναικών μετά την ανάληψη της εξουσίας των Ταλιμπάν. Ο φόβος τους είναι έντονος ότι τα δικαιώματα που είχαν μέχρι σήμερα θα «εξανεμιστούν».

Καθημερινά οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικά στιγμιότυπα, με μαρτυρίες γυναικών κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Συγκλονίζει η 29χρονη Zarifa Ghafari η οποία μιλώντας στο inews.com ανέφερε: «Κάθομαι εδώ και περιμένω να έρθουν. Δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει εμένα ή την οικογένειά μου». Και πρόσθεσε: «Απλώς κάθομαι μαζί τους και με το σύζυγό μου. Και θα έρθουν για ανθρώπους σαν εμένα και θα με σκοτώσουν. Δεν μπορώ να αφήσω την οικογένειά μου. Έτσι κι αλλιώς, πού να πάω;».

Η Zarifa Ghafari είναι μια από τις λίγες γυναίκες που σ’ αυτήν την νεαρή ηλικία κατάφερε να ξεχωρίσει και να καταξιωθεί επαγγελματικά. Στα 27 της χρόνια έγινε η πρώτη γυναίκα αλλά και η νεότερη δήμαρχος σ’ ολόκληρο το Αφγανιστάν και έκανε τους πάντες να μιλάνε για το ταλέντο και την προσωπικότητά της.

Μέχρι πρόσφατα η ίδια ήταν αρκετά ικανοποιημένη από τη ζωή, καθώς ήταν ευχαριστημένη από την προσωπική της ζωή μαζί με τα παιδιά της και παράλληλα είχε μια καλή δουλειά.

Πριν από λίγες μέρες όλα άλλαξαν. Η έλευση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ γκρέμισε τα πάντα αστραπιαία και οι γυναίκες φοβούνται για τη ζωή τους καθώς οι ιδεολογίες τους για «ασθενές φύλο» είναι απόλυτα απαρχαιωμένες.

 

Πηγή: newsbeast.gr