Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανάμεσα στους τραυματίες μία Σαμιώτισσα κι ένας Ικαριώτης 

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανάμεσα στους τραυματίες μία Σαμιώτισσα κι ένας Ικαριώτης 
Παγωμένοι όλοι παρακολουθούμε την σιδηροδρομική τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μία εμπορική και μία επιβατική αμαξοστοιχία, συγκρούστηκαν με σφοδρότητα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο ύψος του Ευαγγελισμού και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, πολλοί οι σοβαρά τραυματισμένοι επιβάτες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται μία Σαμιώτισα η οποία βρίσκεται τραυματισμένη εκτός κινδύνου έχοντας χτυπήσει στην μέση της και η μητέρα της ζητά την μεταφορά της από το Νοσοκομείο της Λάρισας στην Αθήνα. Επίσης  ένας Ικαριώτης φοιτητής από τον Άγιο Κήρυκο, που έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο με μέτριους τραυματισμούς και δεν κινδυνεύει η ζωή του. Ο φοιτητής βρισκόταν στο τρένο και πήγαινε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι νεκροί ανέρχονται στους 40 – Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά – Στις δυο αμαξοστοιχίες επέβαιναν 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έκανε στις 3 τα ξημερώματα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, έχουν ανασυρθεί νεκροί 16 άνθρωποι και άλλοι 85 είναι τραυματίες. Ωστόσο, όπως επισήμανε, οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών είναι σε εξέλιξη από τα σωστικά συνεργεία. Ωστόσο, όσο περνά η ώρα ο αριθμός των νεκρών αυξάνει ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού. Όπως είπε ο κ.Αρτοποιός, στις προσπάθειες μετέχουν 150 πυροσβέστες, αλλά και ειδικά γερανοφόρα οχήματα.