ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν δεκάδες εργαζόμενοι και νέοι τις δύο συγκεντρώσεις – συζητήσεις του ΚΚΕ στη Σάμο.

Την Τετάρτη 26 Μάη στο Καρλόβασι με ομιλητή το Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και την Πέμπτη 27 Μάη στο Βαθύ με ομιλητή το γραμματέα της ΤΕ Σάμου, Σταμάτη Φιλιππή.

Από τις ομιλίες αναδείχθηκαν πτυχές του αντεργατικού εκτρώματος και οι επιπτώσεις τους στη ζωή των εργαζομένων καθώς και τα αίολα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά κυρίως αποκαλύφθηκαν οι στοχεύσεις του και πως, και αυτό το νομοσχέδιο, υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου σε συνθήκες μάλιστα νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε όλους του τομείς όπως η υγεία και η αντιμετώπιση της πανδημίας και στο άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ ενώ στάθηκαν και στις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή μας.

Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του, κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, αποφασιστικά και δυναμικά να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ενημέρωση του λαού και την προετοιμασία της απεργίας των συνδικάτων.

Σάμος, 28/5/21