Με κοινό σύνθημα την αναβάθμιση και όχι την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου εργαζόμενοι στο κέντρο υγείας, στο νοσοκομείο της Σάμου, φορείς και επαγγελματίες της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο για να ζητήσουν την άμεση στελέχωση της δομής υγείας.

Οι ανάγκες που καλύπτει το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας είναι μεγάλες αφού ο πληθυσμός στη συγκεκριμένη περιοχή φτάνει τους 15.000 πολίτες.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων το νοσοκομείο της Σάμου έχουν ξεκινήσει από πολύ παλιά για την στελέχωση όλων των δομών υγείας το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες δομές υγείας στην Ελλάδα.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι τα βασικά τους αιτήματα αφορούν στην ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας στο νησί, την αναβάθμιση του κέντρου υγείας και την ανάκληση της μετακίνησης του μοναδικού παιδιάτρου της περιοχής στο νοσοκομείο της Σάμου έστω και για λίγες μέρες.

Να σημειώσουμε ότι δυναμικό παρόν έδωσαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου Σταμάτης Φιλιππής ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τη διοίκηση του Νοσοκομείου ότι έστειλε ανακοίνωση ανυπόγραφη για την συγκέντρωση διαχωρίζοντας τη θέση των εργαζομένων στην Παιδιατρική και την Μαιευτική χωρίς οι ίδιοι να έχουν γνώση του θέματος.