Κάλεσμα στους συναδέλφους για συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, με θέμα την προστασία της υγείας του λαού και των παιδιών του

Πάρτε μέτρα για την πανδημία, θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!

Η πανδημία στο νησί καλπάζει, τα κρούσματα είναι πολλά. Τα σχολεία, που άνοιξαν ξανά χωρίς κανένα μέτρο από πλευράς κυβέρνησης και κράτους, αποδεικνύονται εστίες μετάδοσης του ιού.

Θέλουμε τα σχολεία να είναι ασφαλή για τα παιδιά μας και για τους εκπαιδευτικούς. Γιατί ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο. Πόσο μάλλον μετά από δυο χρόνια πανδημίας, που συγκεντρώθηκαν μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτούς που αγωνιούν και παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με αυτούς που παλεύουν για ασφαλή σχολεία.

Να ενώσουμε τη φωνή μας με τα εκπαιδευτικά σωματεία που σε όλη τη χώρα κινητοποιούνται.

Καλούμε έστω και τώρα το σύλλογό δασκάλων να πάρει απόφαση συμμετοχής.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
  • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Όλοι στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και άλλων σωματείων και φορέων την Πέμπτη 20 Γενάρη στις 18:00 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.