Αντίθετη βρίσκει τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Ανατολικής Σάμου η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κ. Γιάννης Αξιώτης, πρόεδρος της επιτροπής, φιλοξενούμενος από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» στους 2000FM εξέφρασε την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των συγχωνεύσεων τμημάτων τονίζοντας τις μικρές αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν πιθανώς οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. «Κάναμε Επιτροπή Παιδείας. Είμαστε αντίθετοι. Η χωρητικότητα των τάξεων δεν μας επιτρέπει για κάτι τέτοιο. Οποιαδήποτε απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του covid. Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, επίσης, θα δυσκολευτούν περισσότερο».

Ο κ. Αξιώτης δήλωσε ότι εάν εφαρμοστεί η απόφαση το αποτέλεσμά της θα ισούται με κλείσιμο ενός σχολείου στο νησί μας.

Ακόμα, επισήμανε ότι όλη η Ελλάδα θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί για τη μη τήρηση της απόφασης. «Πρέπει να φροντίζουμε για την μόρφωση των παιδιών μας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Θέλουμε όλοι οι Δήμοι να ξεσηκωθούν».

Τέλος, ερωτώμενος για τους μαθητές που πήραν μεταγραφεί από το Δημοτικό Σχολείου του Παγώνδα στης Χώρας, επιβεβαίωσε μόνο την είδηση και δεν ήθελε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό.