ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, πρόβλημα υδροδότησης με σοβαρές συνέπειες στη διαβίωση των προσφύγων – μεταναστών που κρατούνται έγκλειστοι στη φυλακή του Ζερβού, παρουσιάζεται εδώ και αρκετές μέρες.

Αποδεικνύεται ότι η «φαραωνικού» τύπου ευρωενωσιακή φυλακή, – προδιαγραφών στρατοπέδου ΝΑΤΟ – που κατασκευάστηκε στο νησί μας , δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες ύδρευσης και καθαριότητας των παράνομα κρατούμενων προσφύγων.

Το γεγονός της έλλειψης νερού είναι μόνο ένα από τα κομμάτια του απάνθρωπου πάζλ που περιέχει μεταξύ άλλων , παράνομες επαναπροωθήσεις  με κίνδυνο για τη ζωή των προσφύγων, δικαστικές διώξεις,  απελάσεις, παράνομο εγκλεισμό τους  στα «Γκουαντάναμο» των νησιών μας και στυγνή εκμετάλλευση με την  μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων απ’ όπου κι’ αν προέρχονται,  χωρίς τις διακρίσεις που πρόσφατα ανακάλυψαν οι ιθύνοντες του ΝΑΤΟ , της Ε.Ε και των κυβερνήσεων των κρατών – μελών τους, με αφορμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Καταγγέλλουμε όλες αυτές τις πρακτικές της Ε.Ε και της κυβέρνησης της ΝΔ και απαιτούμε άμεσα να αποκατασταθεί η ύδρευση του στρατοπέδου. Διεκδικούμε άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προτίμησής τους και κλείσιμο της απάνθρωπης φυλακής καθώς και ματαίωση της κατασκευής άλλων παρόμοιων στη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Σάμος 20-5-2022