ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σωματείο μας στηρίζει το δίκαιο αίτημα να αναγνωριστεί ο 19χρονος Σισσέ ως πρόσφυγας, να μη διωχθεί για δεύτερη φορά από το σπίτι του. Να συνεχίσει τις μαθητικές του σπουδές στην Σάμο, όπου ζει τα τελευταία 2 χρόνια και έχει αποκτήσει φίλους, τους συμμαθητές που στέκονται το τελευταίο διάστημα ολόπλευρα δίπλα του, ως δείγμα αλληλεγγύης διότι κανένας άνθρωπος ανεξαρτήτου φύλου, χρώματος και θρησκείας δεν έχει να χωρίσει τίποτα από κανέναν! Ο Σισσέ και ο κάθε Σισσέ όλου αυτού του κόσμου γίνονται θύματα είτε από ιμπεριαλιστικούς πόλεμους, είτε από βαριά εξαθλίωση των ισχυρών αυτού του κόσμου, όπως αυτή την στιγμή εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την συμμετοχή της χώρας στέλνοντας πολεμικό και σωματικό υλικό, δημιουργώντας νέα τεράστια προσφυγικά κύματα.

Η δήθεν ευαισθητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, φαίνεται όταν ενηλικιωθούν τα ανήλικα προσφυγόπουλα, που προσπαθούν με συνοπτικές διαδικασίες να τα απελάσουν ή να τα χρησιμοποιήσουν για φθηνό εργατικό δυναμικό, πολλές φορές σε κλάδους όπως ο δικός μας. Αυτή είναι η ευαισθησία τους!  Να τους διώχνουν για δεύτερη φορά από το σπίτι τους ή να τους εκμεταλλεύεται η μεγαλοεργοδοσία για να αυξήσει τα κέρδη της.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη που έχει ξεσπάσει από τον Σαμιακό λαό είναι ελπιδοφόρα κόντρα στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον φασισμό. Όλοι μαζί μια γροθιά, ώστε ο Σισσέ και ο κάθε Σισσέ να έχει ζωή με δικαιώματα. Μαθητές-εργατιά μια φωνή, μια γροθιά!

Απαιτούμε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του για την απόδοση ασύλου. Διεκδικούμε:

  • Την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξή τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, Εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ.
  • Να δοθεί άσυλο σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους και να σταματήσουν οι απελάσεις λόγω της ενηλικίωσής τους.
  • Να καταδικαστεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της, απέναντι στους ξεριζωμένους από τις χώρες τους λόγω ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, φτώχειας και εκμετάλλευσης.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προτίμησής τους και κλείσιμο της απάνθρωπης φυλακής του ΚΥΤ στου Ζερβού.

Όλοι στην κινητοποίηση αλληλεγγύης και στήριξης των προσφυγόπουλων

την Πέμπτη 23/06, 18.30 στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο