Λίγες μέρες μετά τη δήλωση συμπόρευσης του δημάρχου με τον πρωθυπουργό και κατ΄ επέκταση με την καταστροφική πολιτική της προκλητικής αδιαφορίας για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το νησί, ιδιαίτερα μετά και από τον καταστροφικό σεισμό, με έκπληξη διαβάζουμε σε νέα ανακοίνωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι με «τις επαναπροωθήσεις ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ οι κάτοικοι των νησιών μας».

Η παραπάνω δήλωσή του θεωρούμε ότι θίγει ευθέως το αίσθημα της αλληλεγγύης των νησιωτών και προσβάλλει τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος που με αυταπάρνηση και σε αντίξοες συνθήκες έχουν διασώσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Κυρίως όμως λειτουργεί ως Δούρειος  ίππος και εκθέτει διεθνώς τη χώρα αφού τέτοιες πρακτικές όπως οι επαναπροωθήσεις παραβιάζουν τις στοιχειώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και εκθέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δηλώσεις περί επαναπροωθήσεων σαν αυτή μας κατατάσσουν στις χώρες του Βίζεγκραντ και μας οδηγούν σε διεθνή κατακραυγή και απομόνωση.

Επειδή η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά το γεγονός ότι γίνονται επαναπροωθήσεις, ποιος τελικά λέει ψέματα, η κυβέρνηση ή ο δήμαρχος;

Verba volant, scripta manent κ. Δήμαρχε.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σάμου