Συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής (06/03) το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιληνιών ώστε να εκτιμήσει την όλη κατάσταση, σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου που συνεδρίασε την Πέμπτη (05/03).

Ως γνωστόν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου (κατά πλειοψηφία) ήταν η αναστολή των κινητοποιήσεων στην είσοδο του νέου ΚΥΤ στου «ΖΕΡΒΟΥ» μέχρι να υπάρξει νέα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο ΜΝητσοτάκη, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και σχετικά και με τις επιτάξεις οικοπέδων για την επέκταση του ΚΥΤ που αποφάσισε η Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Έπειτα από την εκτίμηση της κατάστασης και τη συζήτηση που ακολούθησε το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιληνιών αποφάσισε:

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό της εισόδου στο νέο ΚΥΤ σε προσωπικό και μηχανήματα.

Το κλείσιμο του ΚΥΤ που βρίσκεται στην πόλη της Σάμου

Να κλείσει το ΚΥΤ στη «ΖΕΡΒΟΥ» και όλα τα υλικά που βρίσκονται εντός αυτού να μεταφερθούν σε ερημικό νησί της Χώρας και μακριά από την παραμεθόριο.

Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου να συζητηθεί σε προ ημερήσιας διάταξης θέμα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου που θα γίνει τη Δευτέρα 09 Φεβρουαρίου.

Στη συνεδρίαση του επταμελές τοπικού συμβουλίου απουσίαζε ο κ. Σταύρος Τραγάνης.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν: Γιώργος Ελευθερόγλου, Δημήτρης Βαλής, Κλεόβουλος Αξιώτης και Βαγγέλης Καπλατζής.

Κατά της απόφασης ψήφισαν: Γιώργος Γερασίμου και Νίκος Φτυνογιάννης, ειδικά το σημείο που αφορά τη μεταφορά του ΚΥΤ σε ερημικά νησιά.