Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, παραχώρησε την Τρίτη 6 ΦεβρουαρίουΣυνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με θέματα συζήτησης τις εξελίξεις στο ΦΠΑ και τις δράσεις του Δήμου στον τομέα του τουρισμού.

Σε ότι αφορά το ΦΠΑ, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέσα για τις συζητήσεις και ενέργειες που γίνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο γύρω από την παραμονή των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και την επιστολή που έλαβε από την Επιτροπή Αναφορών, η οποία έκανε αποδεκτή την αναφορά των Δημάρχων και ξεκινά προκαταρκτική έρευνα. Στις πληροφορίες που παρέθεσε ο Δήμαρχος, εξήγησε ότι οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ είναι κεκτημένο των νησιών και εξέθεσε παραδείγματα ευρωπαϊκών νησιωτικών περιοχών που τους έχουν διατηρήσει. Ο αγώνας, όπως δήλωσε, είναι δύσκολος γίνονται όμως συντονισμένες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί αίσια για τον τόπο. Τέλος σε σχετική ερώτηση για το ποιος είναι αυτός που τελικά θα επιβάλει την αύξηση του ΦΠΑ, Η Κυβέρνηση ή η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι η απόφαση ουσιαστικά είναι της Κυβέρνησης για αυτό έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό με σχετική επιστολή και ο αγώνας αυτός έχει ως αποδέκτη και την ελληνική Κυβέρνηση.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, που αφορούσε τις δράσεις του Δήμου Σάμου για τον τουρισμό, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ενημερώθηκαν για τις εκθέσεις που έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει ο Δήμος. Πρώτη συμμέτοχη για το 2018 αποτελεί αυτή στην έκθεση «Panorama World Festival» στην Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 16 έως 18 Φεβρουαρίου, ακολουθούν εκθέσεις στην Ρουμανία και Σερβία στις 22 έως 25 Φεβρουαρίου. Η Ατζέντα του Δήμου για τον τουρισμό περιλαμβάνει ακόμη, συμμετοχή στις εκθέσεις Γερμανίας , Κύπρου και Ελλάδας , με σημαντικές επαφές και ειδικές εκδηλώσεις προβολής της Σάμου ως τουριστικού προορισμού.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε για πρώτη φορά την παρουσίαση του Σύμφωνου Τοπικής Ανάπτυξης που θα γίνει μετά το Δημοτικό Συμβούλιο του Φεβρουαρίου, ένα ελπιδοφόρο Σύμφωνο που έχει σκοπό την κοινή αποδοχή και χρήση προϊόντων τοπικής παραγωγής σε  λες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Σάμου