Μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, συνεδρίασε την Τετάρτη 12/6 το Συντονιστικό ΄Οργανο Πολιτικής Προστασίας, στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, σε σύνδεση με τους δήμους Ικαρίας και Φούρνων.

Στην αρχή της εισήγησής του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, κατήγγειλε την μη έλευση και στάθμευση φέτος στο αεροδρόμιο της Σάμου, των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών, όπως όλα τα τελευταία χρόνια και ζήτησε από τους αιρετούς του Οργάνου, να εγκρίνουν την αποστολή έγγραφης διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους νεοεκλεγέντες δημάρχους ανατολικής και δυτικής Σάμου κ.κ.Στάντζο και Λυμπέρη, που τοποθετήθηκαν κι αμέσως μετά στον αντιδήμαρχο Σάμου Δημήτριο Καζόγλου, από πλευράς του δήμου Σάμου.

Το κύριο μέρος της συνεδρίασης ξεκίνησε όπως πάντα με την τοποθέτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, που εκπροσώπησε ο νέος διοικητής της κ.Φράγκος. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ταξίαρχος Σάμου κος Βακεντής, για να ακολουθήσουν οι εκπρόσωποι του Δασαρχείου,της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικήςτου δήμου και των εθελοντών, ενώ σε σύνδεση τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι Ικαρίας και Φούρνων Στέλιος Σταμούλος και Γιάννης Μαρούσης, καθώς και οι εθελοντές των δύο νησιών.

Κλείνοντας ο κ.Κατρακάζος, ευχήθηκε να είναι το τελευταίο ΣΟΠΠ στο οποίο προεδρεύει, γιατί αν χρειαστεί να συγκληθεί ξανά δεν θα είναι για καλό όπως είπε και ευχαρίστησε όλους, ζητώντας την αγαστή συνεργασία για το μέλλον.