Με αφορμή την Ημέρα των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα τηλεδιασκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου συζήτηση μέσω παράλληλης σύνδεσης για το θέμα. Στην αίθουσα τηλεδιασκέψεων παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος και οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΑμΕΑ.  Από το σωματείο Ν/Μένεγας-Ίκαρος συμμετείχαν οι Μιχάλης Αναγνώστου και Σταμάτης Βελακούλης, από το σύλλογο Μέλισσα ο Γιάννης Σκούτας και από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ η Σοφία Παπαδοπούλου. Κατά την τηλεσυνδιάσκεψη συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων σε Μυτιλήνη, Χίο,όπου παρευρέθηκε και η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, Λήμνο, Ικαρία και Φούρνους.

Από την Σάμο μίλησαν, χαιρετίζοντας την διαδικασία, οι κ.κ.Κατρακάζος και Σκούτας, ενώ τα αιτήματα και τις επισημάνσεις όλων των συλλόγων παρουσίασαν οι κ.κ.Μιχάλης Αναγνώστου και Σταμάτης Βελακούλης.

Από πλευράς του συλλόγου γονέων η κα Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε σε επιμέρους αιτήματα και επικεντρώθηκε στην άθλια κατάσταση του κτιρίου του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ζητώντας να μεταφερθεί η δομή σε άλλο κτίριο εγγύτερα της πόλης και σε αξιοπρεπή χώρο.

Μιλώντας στην κάμερα της ΣΑ.Τ. ο κ.Αναγνώστου αναφέρθηκε στην σημασία της ημέρας και απηύθυνε πρόσκληση σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται από το αρμόδιο τμήμα του νοσοκομείου, την Τρίτη 4/12 από τις 10.00 έως τις 14.00.

Ο κ.Κατρακάζος επεσήμανε την καλή συνεργασία της περιφερειακής ενότητας με τους φορείς των ΑΜΕΑ μέχρι  σήμερα και κάλεσε όποιον μπορεί να δώσει αίμα στην αυριανή αιμοδοσία.