Το Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιο Στάντζο, επισκέφθηκε ο κος Leif Vase Larsen, ιδιοκτήτης του Tour Operator «CEO APOLLO & Member of the International Board at DER Touristik», συνοδευόμενος από τον Τουριστικό Πράκτορα κ. Δημήτρη Κασμιρλή, και Γραμματέα του Συνδέσμου Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων Ν. Σάμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Δέσποινα Κάιλα και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Τη συζήτηση απασχόλησε η εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό.

Ο κος LARSEN ανέφερε ότι η Σάμος είναι ένας γνωστός τουριστικός προορισμός  για τους Σκανδιναβούς, εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές διακοπών, διότι είναι  ένα πολύ όμορφο νησί με πληθώρα δραστηριοτήτων, όμορφο φυσικό περιβάλλον, παράδοση, γαστρονομία, πολιτισμό και καλές τιμές.

Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον κο LARSEN, είναι να υπάρξουν νέες τουριστικές υποδομές ή να  ανακαινισθούν οι ήδη υπάρχουσες και να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να υπάρξουν νέες συνεργασίες.

Εν συνεχεία ενημερώθηκε για τις προωθητικές κινήσεις που γίνονται στο Δήμο για ενίσχυση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του νησιού καθώς επίσης και για το νέο εργαλείο του Δήμου, τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.samosexplore.com, μέσω της οποίας παρουσιάζεται η Σάμος ως μια βιωματική εμπειρία, ως ο  απόλυτος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου