Χθες, επισκέφτηκα το Δήμο Δυτικής Σάμου, όπου συναντήθηκα με τον Δήμαρχο κ. Θ. Παπαθεοφάνους και με τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους.
Μου εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άμεσα, όπως η υποστελέχωση, η επισκευή των σεισμόπληκτων κτηρίων, το αποχετευτικό δίκτυο και οι ζημιές στο λιμενοβραχίονα και στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Καρλοβασίου.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που τέθηκε είναι η μειωμένη προσέλευση των φοιτητών στα τμήματα του Πανεπιστημίου που λειτουργούν στο Καρλόβασι.
Επίσης, συζητήσαμε για το εμβληματικό έργο του φράγματος στο όρος Καρβούνης, που η κατασκευή του θα επιλύσει το ζήτημα της υδροδότησης, όχι μόνο της Δυτικής Σάμου, αλλά ολόκληρου του νησιού για τις επόμενες δεκαετίες.

Για όλα αυτά τα θέματα προγραμματίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις με τα αρμόδια Υπουργεία.

Άμεσα επικοινώνησα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Αθ. Γιάνναρη, για την αναμόρφωση της αίθουσας εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Η διαπίστωσή μου είναι ότι η νέα Δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος κ. Θ. Παπαθεοφάνους, ο οποίος διαθέτει εξαιρετική εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Φ. Θαλασσινού, ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Πανούσος, ο κ. Λ. Δημόπουλος και τα υπόλοιπα άξια στελέχη, έχουν την ικανότητα, τη γνώση και τη θέληση να εργαστούν συστηματικά για την ανάπτυξή του Δήμου Δυτικής Σάμου και ολόκληρου του νησιού.
Θα είμαι συμπαραστάτης τους.

Σήμερα, επισκέφτηκα το Δήμο Ανατολικής Σάμου και συναντήθηκα με τον Δήμαρχο κ. Π. Παπαγεωργίου, τους Αντιδημάρχους, κα. Μ. Πανουράκη, κ. Γ. Κυριαζη και Μ. Γεωργούδη, με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Ε. Τσεσμελή και κ. Σ. Βασιλειά. Επίσης, με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Παιδείας κ. Ι. Αρχοντούλη και την Αναπληρώτρια Δ/ντρια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων του Δήμου κα. Α. Καζάκου.

Συζητήσαμε για τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, αλλά και για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θέματα. Ενδεικτικά η συζήτηση αφορούσε τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πρωτεύουσας, την ανάπλαση της παραλιακής όψης του Πυθαγορείου, την εξέλιξη της επισκευής των σεισμόπληκτων δημοτικών κτηρίων. Επίσης για την πορεία αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων ιδιοκτητών κτισμάτων των συμπολιτών μας.
Από τη συνεργασία αυτή με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα με μεγάλες ικανότητες, εμπειρία και διάθεση για παραγωγική θητεία.

Ειδικότερα, ο νέος Δήμαρχος που ηγείται της άξιας ομάδας, με την μόρφωση και την εμπειρία που διαθέτει, εγγυάται μια εξαιρετική θητεία. Θα είμαι δίπλα τους.”

Με εκτίμηση,

Εκ του γραφείου του Βουλευτή Ν. Σάμου

Καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη