Σήμερα είχα την ιδιαίτερη τιμή να συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη μετά την εξαιρετικά σημαντική επίσκεψή του στη Σάμο.
Συζητήσαμε για την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον Νόμο Σάμου.
Ειδικότερα, του ανέλυσα τα προβλήματα που αφορούν την αποκατάσταση των καταστροφών από τον σεισμό και την πλημμύρα. Την υποστελεχωση των μονάδων υγείας της Σάμου, της Ικαρίας (ειδικότερα του Νοσοκομείου Ικαρίας) και των Φούρνων. Τα προβλήματα παιδείας που αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις και υποστελέχωση. Τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που λειτουργούν στο Καρλόβασι. Τις οικονομικές – φορολογικες διευκολύνσεις που είναι αναγκαίες για τους κατοίκους. Θέματα συγκοινωνιών, δημοσίων έργων, τουριστικής προβολής, αξιοποίησης της τεράστιας πνευματικης κληρονομιάς κ.α.
Ο κ. Πρωθυπουργός, που σημειωτέον έχει επισκεφθεί τη Σάμο κατ’ επανάληψη, έχει έμπρακτα δείξει όχι μόνο το μεγάλο ενδιαφέρον του για τα προβλήματα μας, αλλά έχει δρομολόγησει λύσεις σε πολλά από αυτά όπως πχ οι συνεχιζόμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση των σεισμοπαθών και το κλείσιμο της ντροπιαστικής προσφυγικής δομής του Βαθέος.
Με διαβεβαίωσε, ότι είναι κοντά στα ακριτικά νησιά μας και θα συνεχίσει να προωθεί άμεσες λύσεις σε όλα τα δίκαια αιτήματα μας.
Ευχαριστώ θερμά τον κ. Πρωθυπουργό και για ότι έχει κάνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και εκείνος προσωπικά μέχρι σήμερα και ότι θα κάνει στο άμεσο μέλλον για τον ακριτικό Νομό της Σάμου.
Ο Βουλευτής Ν. Σάμου
Χριστόδουλος Στεφανάδης