Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βουλευτή του νομού,  κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Κατά την συζήτηση αυτή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Θεοφάνης Βακράς και Στέλιος Βακράς, ενημέρωσαν τον Βουλευτή για διάφορα σημαντικά ζητήματα του Δήμου, τα οποία γνωρίζοντάς τα, με στοχευμένες ενέργειες και συνεργασία μπορούν να διευθετηθούν.

Έγινε πλήρη αναφορά στην υποβάθμιση που βιώνει ο τόπος και στην επιτακτική ανάγκη για την εύρεση τρόπων και κατάλληλων κινήτρων, προκειμένου να αποφευχθεί η ερήμωση των μικρών κοινοτήτων και παράλληλα να στηριχθεί με κάθε δυνατό μέσο η οικογένεια. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της μη ύπαρξης σφαγείου, που συρρικνώνει μέρα με την μέρα τον πρωτογενή τομέα και την κτηνοτροφία. Τέλος, έγινε λόγος για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που εδώ και 10ετίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν, όπως η επίλυση του βιολογικού στην πόλη της Σάμου, η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στο Ηραίον και η δημιουργία περιφερειακού δρόμου στο Πυθαγόρειο.

Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τα εν λόγω ζητήματα και με τη σειρά του θα ενημερώσει τον Δήμαρχο, ενώ στο μέλλον θα υπάρξει και άλλη προγραμματισμένη συνάντηση, με σκοπό την επίλυση και άλλων ζητημάτων. Αναφορικά με το μείζον πρόβλημα της περιοχής, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο Βουλευτής διαβεβαίωσε ότι εντός 1,5 μήνα – όπως άλλωστε δεσμεύτηκε και ο υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης – θα πραγματοποιηθεί αποσυμφόρηση του νησιού.