ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Του δημοτικού συνδυασμού ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Για τον Δήμο Δυτικής Σάμου

 

Φίλες και φίλοι,

Επειδή είναι εμφανής η αναγκαιότητα να υπερασπιστούμε αρχές όπως :

Η συμμετοχή των πολιτών στην άσκηση και τον έλεγχο της εξουσίας (Διαφάνεια, τακτική λογοδοσία, συνελεύσεις, δημοψηφίσματα, καθιέρωση συμμετοχικού προϋπολογισμού, συμμετοχικό πρόγραμμα κλπ.)

Η κοινωνική αλληλεγγύη σε αποκλεισμένες και πληγείσες κοινωνικές ομάδες πολιτών ή μεμονωμένων ατόμων που βιώνουν ποικίλες μορφές δυσχέρειας (ανεργία, φτώχεια, υποβάθμιση ποιότητας ζωής) Ιδιαίτερα η διεκδίκηση αποκατάστασης όλων των σεισμόπληκτων κατοικιών των δημοτών και των δημόσιων δομών (σχολεία ,δρόμοι, εκκλησίες, μοναστήρια).

Η ορθολογική ανάπτυξη του τόπου μας με γνώμονα όμως το συμφέρον των δημοτών και όχι των μεγάλων συμφερόντων.

Η στήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στο νησί μας των τελευταίων χρόνων, με διεκδίκηση αποκατάστασης σεισμόπληκτων δομών του (πχ κτίριο εμπορικής ) και δημιουργία κινήτρων προσέλκυσης φοιτητών (πχ δημοτική συγκοινωνία, φθηνή φοιτητική κατοικία).

Η στοχευμένη παρέμβαση σε θέματα καθημερινότητας (καθαριότητα, απρόσκοπτη λειτουργία συντήρησης και λειτουργίας όλων των συστημάτων ύδρευσης και άρδευσης, συντήρηση του τεράστιου δικτύου της αγροτικής οδοποιίας κλπ).

Αντιμετώπιση της επερχόμενης λειψυδρίας με έλεγχο και αποκατάσταση ορθής λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης και εύρεσης νέων υδάτινων πόρων ( πχ σύνδεση με περιφερειακές πηγές και άλλων έργων υδροδότησης του Δήμου μας).

Η διατήρηση και αύξηση των ελεύθερων χώρων και η δωρεάν και απρόσκοπτη χρήση τους με δημοτική μέριμνα και κοινωνικό έλεγχο. Η ουσιαστική συμμετοχή και η δημιουργική παρουσία της νεολαίας σε όλες τις δημοτικές δραστηριότητες.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη που νοιάζεται για τον τόπο του, να στηρίξει και να συμμετάσχει στη Δημοτική κίνησή μας για να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα δράσης με σκοπό την κάθοδό μας στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές διεκδικώντας είτε την διαχείριση του Δήμου μας είτε τον έλεγχο των δημοτικών αποφάσεων ανάλογα που θα μας τοποθετήσουν οι Συνδημότες μας με την ψήφο τους.

 

O επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Βασιλάκης