Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ του νησιού συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου την Τρίτη 9 Απριλίου στις 10:30 π.μ. στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, αντιδρώντας στο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής.

Την αρνητική αυτή πραγματικότητα που καλούνται τα παιδιά και οι γονείς του νησιού μας να βιώσουν, έχουμε αλλεπάλληλες φορές καταγγείλει, αφού είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που διαλύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τσακίζουν τις ζωές μας.

Είναι αδιανόητο το 2019 ένα Νοσοκομείο που καλύπτει, όχι μόνο το νησί μας αλλά και τα γύρω  νησιά, καθώς επίσης και τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν αυξημένες ανάγκες και τους τουρίστες τη θερινή περίοδο, να μην έχει παιδίατρο. Είναι ανεπίτρεπτο να τρέμουμε κάθε φορά που τα παιδιά μας αρρωσταίνουν και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Είναι εξοργιστικό οι ετοιμόγεννες γυναίκες να επιφορτίζονται με ακόμη ένα άγχος, αυτό της έλλειψης της επιβεβλημένης παρουσίας του παιδιάτρου στις γέννες αλλά και μετά στις απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να γίνουν στα νεογνά και στην παρακολούθησή τους για όσο διάστημα μένουν στο Νοσοκομείο.

Μάλιστα ήδη έχει καταγραφεί περιστατικό όπου νεογνό 7 ημερών παρουσίασε πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη, η οποία ήταν αδύνατη λόγω έλλειψης παιδιάτρου και αναγκαστικά μεταφέρθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα!

Χορτάσαμε υποσχέσεις και δεσμεύσεις ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Ακούσαμε επίσης από τη Διοίκηση πως η Παιδιατρική λειτουργεί κανονικά και εύλογα αναρωτιόμαστε πως γίνεται, αφού η μοναδική παιδίατρος του Νοσοκομείου βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια;; Τα προβλήματά μας όχι μόνο παραμένουν αλλά και οξύνονται μιας και η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων είναι γεγονός. Πολύ εύκολα καταλαβαίνουμε πως ό,τι λειτουργεί, λειτουργεί χάρη στις υπερπροσπάθειες και το φιλότιμο του αποδεκατισμένου προσωπικού.

Ως μητέρες  στηρίζουμε την πρωτοβουλία των εργαζομένων του Νοσοκομείου, καθώς και των φορέων που τη στηρίζουν όπως το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ζητάμε να στελεχωθεί πλήρως η Παιδιατρική Κλινική και να λειτουργεί κανονικά, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή και μετά να δώσουμε λύση.

Θα πρέπει να καταλάβουν καλά όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης πως τα παιδιά μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε και θα πρέπει να τα προστατεύσουμε και ειδικά σε θέματα υγείας. Οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν σε όλες και όλους, μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν  σύστημα Υγείας και πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά!

 

Απαιτούμε :

  • ΤΩΡΑ να δοθεί λύση από την κυβέρνηση και από όλους τους αρμόδιους ,ώστε να επαναλειτουργήσει η Παιδιατρική Κλινική.
  • Μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ στελεχωμένο και εξοπλισμένο μέσα στο ΚΥΤ
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος

 

Εμείς που θιγόμαστε άμεσα από αυτές τις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας ΠΡΕΠΕΙ να βγούμε στην αντεπίθεση!

Όλες και όλοι στην συγκέντρωση την Τρίτη 9-4-2019 στις 10:30 π.μ. στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου και στην πορεία προς την πλατεία Πυθαγόρα!

 

Σάμος  7-4-2019