ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΚΕ ΣΑΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκδήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ –

Συμμετοχή από εκπροσώπους του εργατικού κινήματος της Σάμου

 

 

Εκδήλωση – τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνουν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, την Παρασκευή 26 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα υπάρξουν δύο κεντρικές εισηγήσεις:

  • «Η αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, οι συμφωνίες και οι κανονισμοί όξυνσης του προβλήματος. Το Προσφυγικό ως γεωπολιτικό εργαλείο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς» από τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
  • «Η πολιτική διαχείρισης του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι επικίνδυνοι νόμοι τους και οι θέσεις του ΚΚΕ» από την Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και θα παρέμβουν τα ΚΚ Τουρκίας, ΚΚ των Εργαζομένων ΙσπανίαςΚΚ Σουηδίας και ΚΚ Αυστρίας.

Επίσης, παρεμβάσεις θα γίνουν από στελέχη του εργατικού κινήματος, Επιτροπών Αγώνα και φορέων από τα νησιά ΛέσβοΣάμο και Χίο, από εκπροσώπους εργαζομένων σε δομές.

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στο Youtube.