Πολιτική συγκέντρωση με βασικό θέμα την Ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, πραγματοποίησε χθες (Τετάρτη 8 Φλεβάρη) η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ στο Καρλόβασι.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Βαγγέλης Μαρούπας μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε αρχικά την αλληλεγγύη του Κόμματος στα χιλιάδες θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία υπογραμμίζοντας ότι παντού ο καπιταλισμός αφήνει απροστάτευτους τους λαούς προκειμένου να προασπίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων και κάλεσε τους εργαζόμενους  και το λαό της Σάμου να  ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συλλογή βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους των δύο χωρών.

Στη  συνέχεια μιλώντας για την ακρίβεια υπογράμμισε ότι για τα συμφέροντα των ομίλων όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, συμφώνησαν στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου της ενέργειας, στην απολιγνιτοποίηση και στην επιλογή του πανάκριβου  φυσικού αερίου  , που σε συνδυασμό με την εμπλοκή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας και το εμπάργκο στη Ρωσία εκτίναξαν τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων. Επισήμανε ότι όποια κυβέρνηση κι’ αν προκύψει θα ζητήσει από το λαό  υπομονή για την ακρίβεια και νέες θυσίες για να αντιμετωπισθεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση που είναι προ των πυλών στην ευρωζώνη. Είναι ενδεικτικό της ενιαίας στρατηγικής που υλοποιούν ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ το γεγονός ότι απέρριψαν μαζί τις προτάσεις του ΚΚΕ που συμφέρουν το λαό όπως την απαγόρευση των πλειστηριασμών, την κατάργηση του ΦΠΑ το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους φτωχούς αγρότες , την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, την ουσιαστική  αύξηση σε μισθούς  και συντάξεις.

Το δίλημμα για το λαό μπροστά στις εκλογές που έρχονται  – τόνισε ο ομιλητής –  είναι αν στη κάλπη θα εκφραστεί η ανοχή σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική ή  αν θα ενισχυθεί η δύναμη  που μπορεί να βάλει εμπόδια , που συμβάλλει για να ανοίξει ο δρόμος για να νικήσει ο λαός , αν θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ.

Ο ομιλητής δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί στη πρόταση νόμου της ΝΔ για αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη  τονίζοντας ότι πρόκειται για κάλπικο  αντιφασισμό   που στοχεύει όχι τους ναζιστές αλλά το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ, αφού εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές. Αν ήθελαν –  είπε χαρακτηριστικά  –  να μην πάρουν μέρος τα φασιστικά κόμματα στις εκλογές δεν θα τραβούσαν 10 χρόνια τη δίκη της Χρυσής Αυγής , δίνοντάς τους  τη δυνατότητα να διατηρούν τα πολιτικά τους δικαιώματα και να συστήνουν κόμματα. Τονίζοντας ότι η πάλη του λαού είναι το μόνο πραγματικό τείχος απέναντι στον φασισμό και τις παραφυάδες του.

 

Σάμος, 9-2-2023