ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία στο Μαραθόκαμπο πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 13/5 οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Σάμου στο δήμο και την κοινότητα με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο, Βασίλη Κοσμά.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία περιόδευσε στο χωριό και συζήτησε με κατοίκους του χωριού. Διαπιστώθηκε η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται μια σειρά υποδομές του χωριού όπως η παιδική χαρά και το κλειστό γυμναστήριο αλλά και η εγκατάλειψη σε σημεία ορόσημα όπως οι παλιές παραδοσιακές βρύσες.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου καθως και με γονείς από το γυμνάσιο. Βασικά ζητήματα που απασχολούν τους γονείς είναι τα θέματα ασφάλειας των παιδιών σε ό,τι αφορά την ασφαλή μετακίνησή τους από και προς το γήπεδο του σχολείου αλλά και ενδεχόμενοι κίνδυνοι λόγω της υποσυντήρησης των σχολικών  κτιρίων. Ο υποψήφιος δήμαρχος είπε οτι ζητήματα συντήρησης των σχολείων, όπως και η εξασφάλισης της πυρασφάλειας και του αντισεισμικού ελέγχου και προστασίας είναι από τα πρώτα που πρέπει να φροντίζει ένας δήμος εφόσον τα σχολικά κτίρια είναι στη δικαιοδοσία του. Τόνισε, όμως, οτι μια άλλη σοβαρή πλευρά είναι η υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ για την παιδεία πο ενσωματώνονται στον Καλλικράτη και τώρα στον Κλεισθένη για το πέρασμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους και σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του σχολείου αλλά και το διδακτικό προσωπικό. Πρόκειται για αντιδραστικές κατευθύνσεις που πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Συνάντηση έγινε επίσης με τη νυν και την πρώην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθοκάμπου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέπτυξε τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για εξασφάλιση της δωρεάν συμμετοχής και πρόσβασης όλων των κατοίκων, κι ιδιαίτερα των νέων, στην πολιτιστική δημιουργία μέσα από την ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών και κοινού προγράμματος δραστηριοτήτων με τους πολιτιστικούς συλλόγους. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση ο πολιτισμός είναι αγαθό που δε μπορεί να κόβεται στα μέτρα των εταιρειών για τα κέρδη τους, ούτε να εξαντλείται σε μια εβδομάδα, ακριβοπληρωμένων από τη λαϊκή οικογένεια, εκδηλώσεων το καλοκαίρι.

Οι περιοδείες συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες ενώ την Πέμπτη 16 Μάη θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Αντωνίου στις 19:30 το βράδυ.