Στις συλλήψεις γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου της Σάμου, καθώς και ενός διερμηνέα, προχώρησε  η Υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας που επιχειρεί, άγνωστο από πότε, στο νησί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσιογραφικές  πληροφορίες , έχουν συλληφθεί δέκα άτομα, έξι γιατροί, τρεις νοσηλευτές και ένας διερμηνέας.

Κατηγορούνται ότι έναντι αμοιβής διευκόλυναν με πλαστές ή και ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις αιτούντες άσυλο να ενταχθούν σε ευάλωτες κατηγορίες και έτσι να πετύχουν τη σύντομη μετακίνησή τους από τη Σάμο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ήδη έχουν μεταφερθεί , μετά τις 4 η ώρα το απόγευμα, δύο γιατροί  ενώπιον του Ανακριτή  ενώ αναμένεται η μεταφορά και των υπολοίπων  σταδιακά  η οποία θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Η επιχείρηση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στη Σάμο για την εξάρθρωση του κυκλώματος,  έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και με πλήρη μυστικότητα παρακολουθούνταν οι κινήσεις των εμπλεκομένων  μέχρι να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την σύλληψη των φερομένων ως εμπλεκόμενων  στην υπόθεση.