Έξι νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Σάμο τα οποία συνδέονται με διάφορες συρροές. Δύο άτομα εξήλθαν από την κλινική covid 19 σήμερα ενώ παραμένουν άλλα έξι με ήπια συμπτώματα. Εξάλλου στο ” ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ” μπαίνει από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου έως και τις 16 Μαρτίου η Σάμος.
Τα μέτρα που ισχύουν είναι :
Κλειστά όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου
Κλειστά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Κλειστά όλα τα σχολεία και οι μαθητές θα κάνουν τηλεκπαίδευση εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής που θα λειτουργήσουν διαζώσης .
Επίσης οι αλλαγές που έρχονται στα SMS και συγκεκριμένα ο κωδικός 2 που αφορά τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ αλλά και ο κωδικός 3 για τις τράπεζες, οι μετακινήσεις θα γίνονται εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικία.
Στον κωδικό 6 η μετακίνηση για άσκηση θα γίνεται αποκλειστικά ως πεζοί ή με ποδήλατο και δεν θα μπορεί κάποιον να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο για άσκηση σε άλλη περιοχή.
Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00.