ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κοινότητα Σαμίων, σχετικά με τις συλλήψεις επιχειρηματιών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που έλαβαν χώρα στις 12 και 26 Ιουνίου ( παράβαση ορίου έντασης μουσικών οργάνων και για παράβαση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων αντίστοιχα), εκφράζει έντονα τη διαμαρτυρία της για τον τρόπο που οι αρμόδιες αρχές εξάντλησαν όλη την αυστηρότητά τους στην εφαρμογή του νόμου.
Η μεταφορά των επιχειρηματιών συμπολιτών μας ,με τη χρήση χειροπέδης στο δικαστικό μέγαρο κατά τη διαδικασία του αυτόφωρου, είναι μια ενέργεια που προσβάλλει όχι μόνο την προσωπικότητα των εναγόμενων αλλά και το κύρος των θεσμικών οργάνων που ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο.
Ο σεβασμός στη λειτουργία των θεσμών και στην εφαρμογή του νόμου είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη, όμως είναι πάρα πολύ εύκολο να διακρίνει κανείς και τη διαφορετικότητα και το βαθμό επικινδυνότητας κάθε περίπτωσης. Θεωρούμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα αξιολογήσουν με μεγαλύτερη ευαισθησία αντίστοιχες περιπτώσεις έτσι ώστε να μην προκαλείται το περί κοινό δικαίου αίσθημα.
Μετά από 2 χρόνια πανδημίας, καταστροφικού σεισμού και πυρκαγιών θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στη διατήρηση ενός ήρεμου και υγιούς κλίματος έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό, οι ασύγκριτες δυνατότητες που ως τουριστικό προϊόν διαθέτει το νησί μας.
Σάμος 28-06-2022
Aπό Κοινότητα Σαμίων