ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η στήριξη των περιφερειακών μέσων εξίσου με τα εθνικής εμβέλειας τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής με αφορμή ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την καμπάνια ενημέρωσης 11 εκατομμυρίων για την πανδημία του κορονοιού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παραδέχτηκε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ότι μέχρι σήμερα προβλήθηκαν τα δωρεάν μηνύματα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο ενώ η διαφημιστική δαπάνη των 11 εκατομμυρίων ευρώ θα διανεμηθεί σε όλες τις κατηγορίες των μέσων.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Γκεγκέρογλου έδωσε το σύνθημα για την στήριξη των περιφερειακών μέσων μέσω του προγράμματος προβολής, αναλύοντας τους λόγους που ιδιαίτερα η περιφερειακή τηλεόραση χρήζει στήριξης για να λειτουργεί και όχι επιδόματα για να μείνει ανενεργή.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ υπερθεμάτισαν για την διαφάνεια και την δίκαιη κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης, που θα πρέπει υποχρεωτικά να καλύπτει και την περιφέρεια.

Ο Στέλιος Πέτσας στη δευτερολογία του ξεκίνησε με την δέσμευση για την συμμετοχή των περιφερειακών στην διαφημιστική προβολή χωρίς να εγγυηθεί το 30% που δικαιούνται, ενώ αποκάλυψε συζητήσεις που γίνονται με τον πάροχο δικτύου DIGEA ώστε κανένα κανάλι να μην κλείσει αυτό το διάστημα λόγω χρεών.

https://we.tl/t-QlutTwLdoq