ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με δύο κινητοποιήσεις – πικετοφορίες στο Βαθύ και το Καρλόβασι απάντησαν οι εργαζόμενοι της Σάμου στο νέο αντεργατικό έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας της εργοδοσίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων.

Από νωρίς το απόγευμα στη πλατεία Καρλοβάσου είχε στηθεί μικροφωνική με την οποία γινόταν ενημέρωση βήμα προς βήμα για τα όσα αντεργατικά μέτρα περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου αλλά και την απαίτησή μας να αποσυρθεί ΤΩΡΑ μαζί με όλους τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους που μαυρίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης.

Οι δρόμοι του Βαθιού και του Καρλοβάσου αντιλαλούσαν για ώρα από τα συνθήματα των διαδηλωτών που απαιτούσαν «Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», «Ν’ αποσυρθεί ΤΩΡΑ το αντεργατικό τερατούργημα», «Ωράρια εξόντωσης, δουλειά τις Κυριακές, είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές.

Με ντουντούκες σε διαδοχικές στάσεις ενημέρωναν τους εργαζόμενους του νησιού ότι δεν πρέπει να περάσει «η διευθέτηση του χρόνου εργασίας» γιατί είναι λάστιχο εργασία – λάστιχο ζωή. Το ίδιο δεν πρέπει να περάσουν όλα τα υπόλοιπα αντεργατικά μέτρα καθώς και οι ουσιαστικές απαγορεύσεις στο δικαίωμα της απεργίας, στην συνδικαλιστική δράση και στον ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου με το φακέλωμα των συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων μελών των σωματείων.

Έγινε καθαρό ότι απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει Ε.Ε., κυβέρνηση και εργοδοσία, κανένας δεν έχει δικαίωμα να είναι αμέτοχος.

Χρέος και ευθύνη μας είναι να ανατραπεί αυτός ο αντεργατικός νόμος, όπως και όλοι οι προηγούμενοι αντεργατικοί νόμοι.

Χρέος και ευθύνη μας είναι να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας, τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, την περισσότερη ζωή.

Από εδώ και πέρα ο αγώνας συνεχίζεται με περιοδείες στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις, συνελεύσεις, για πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων και ετοιμαζόμαστε για να δώσουμε νέα μαζική απεργιακή απάντηση.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

— Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο ΤΩΡΑ

— Κατάργηση των νόμων «διευθέτησης» του χρόνου εργασίας.

— Κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.

— Κατάργηση των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

— Κατάργηση του «μίνι Εργασιακού» της κυβέρνησης της ΝΔ, που πέρασε μέσα στην πανδημία.

Η Διοίκηση