ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε χθες Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη , ο οποίος αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη για την επετειακή εκδήλωση των 35 χρόνων της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου , τίμησε το δήμο μας με την παρουσία του.
Στο νησί ήρθε μαζί του και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Μπαφούνη Ευαγγελία, μιας και οι δυο δήμοι είναι επισήμως αδελφοποιημένοι.
Η πρώτη στάση μετά την άφιξή του έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Καρλοβάσου όπου η δημοτική αρχή τον καλωσόρισε και τον ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα του δήμου μετά το σεισμό καθώς και για τα ζητήματα του Πανεπιστημίου.
Στην συνέχεια έγινε περιήγηση στην πόλη, καθώς ο Δήμαρχος Πειραιά είχε εκφράσει την έντονη επιθυμία του να επισκεφτεί όλες τις πανεπιστημιακές κτιριακές εγκαταστάσεις, και έγινε ανάλυση της πορείας εξέλιξης των εργασιών αποκατάστασης και της παρούσας κατάστασης του ιδρύματος και της πόλης γενικότερα.
Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην περιοχή Ποταμίου και στους Καταρράκτες όπου ο Δήμαρχος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ομορφιά και την μοναδικότητα των τοπίων.
Αργά το μεσημέρι ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου παρέθεσε προς τιμήν των προσκεκλημένων γεύμα στην πλατεία του Μεσαίου Καρλόβασου.
Εκ του Δήμου Δυτικής Σάμου