Δελτίο τύπου

Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση την οποία έλαβε από την Αξιότιμη Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου κ. Σουλτάνας Ανδρεάδου, απέστειλε τον Εκπρόσωπό του στην περιοχή του Αν. Αιγαίου κ. Βολάκη Κωνσταντίνο να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 12ης Νοεμβρίου 2023 και να καταθέσει εκ μέρους του Συλλόγου στέφανο τιμής για την  111η επέτειο της Ένωσης της νήσου Σάμου με τη μητέρα Ελλάδα.

Ο Εκπρόσωπος του συλλόγου την 11η Νοεμβρίου κ. κατόπιν προσκλήσεως του Αξιότιμου Δημάρχου Αν. Σάμου κ. Στάντζου Γεωργίου επισκέφθηκε την έκθεση αρχειακού υλικού που έγινε σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Τμήμα Σάμου και παρακολούθησε την ομιλία του κ. Μανώλη Γιαννούτσου Διδάκτορα Ιστορίας και στέλεχος των ΓΑΚ  Σάμου.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Ένωσης της νήσου Σάμου και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ο εκπρόσωπος του Φ.Σ.Π. έγινε δεκτός από την Αξιότιμο Αντιπεριφερειάρχη κ. Σουλτάνα Ανδρεάδου στο γραφείο της και συνομίλησε μαζί της για θέματα της τοπικής κοινωνίας και του πολιτισμού προκειμένου να συμμετέχει ενεργά και ο Φ.Σ.Π.

Η συνάντηση και η συζήτηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών Ευσέβιο αποτέλεσε μεγάλη ευλογία και συγκίνηση για τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου διότι οι γνώσεις του Σεβασμιότατου για την ιστορία του Παρνασσού και το ενδιαφέρον του για τις δραστηριότητες του Συλλόγου αποτελούν  μεγάλη τιμή.

Την εορταστική ημέρα τις 12ης Νοεμβρίου ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου παρακολούθησε στον μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου τη Θεία Λειτουργία, τη Δοξολογία, την Επιμνημόσυνη δέηση, την Έπαρση της μεγάλης Σημαίας και κατέθεσε στέφανο τιμής εκ μέρους του Φιλολογικού Συλλόγου -Παρνασσός- στον Ανδριάντα του πρωτεργάτη της Ένωσης Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Η παρακολούθηση της παρέλασης που έγινε από τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους τοπικούς συλλόγους και των Ενόπλων Δυνάμεων του νησιού δημιούργησε στον εκπρόσωπο αισθήματα Εθνικής υπερηφάνειας, ελπίδας και ενθουσιασμού.

 

Για τον Φ.Σ.«Παρνασσός»

ο Εκπρόσωπος

Περιοχής  Αν. Αιγαίου

Βολάκης Νεστ. Κωνσταντίνος