Την ιδιαίτερη πατρίδα του τη  Χίο επισκέπτεται από σήμερα Δευτέρα έως και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Με αφορμή την επίσκεψη αυτή ο Περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του καθώς όπως είπε είναι μία επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό.

«Η επίσκεψή του εκτός από τον ιδιαίτερο συμβολισμό  αποτυπώνει και το γνήσιο ενδιαφέρον του για ότι συμβαίνει στη  Χίο αλλά και ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Οι κρίσεις που διέρχεται ο τόπος μας Πανδημία , Μεταναστευτικό Προσφυγικό , οι κλιμακούμενες απειλές και διεκδικήσεις από Τουρκικής πλευράς, αλλά και όλες οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο , δημιουργούν επιτακτική την ανάγκη για κάθε είδους βοήθεια,  συμπαράσταση και αλληλεγγύη , για την ειρήνη στην περιοχή και την ευημερία των Νησιωτών του Βορείου Αιγαίου. Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αμερικής ,  ως τώρα στάθηκε αρωγός με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα , αλλά και κάθε άλλο ζήτημα προέκυψε με κοινωνική δικαιοσύνη και έργο αξιομνημόνευτο. Ελπίζουμε ότι θα είναι πάντα κοντά στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου και ότι δίκαιο πρεσβεύουν , ως ακρίτες του Δυτικού Κόσμου. Είναι τιμή  για όλους μας και για τον  τόπο της καταγωγής  του,   η επίσκεψή του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής  Ελπιδοφόρου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα  παραθέσει επίσημο γεύμα στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στα Καρδάμυλα, ενώ ο  Περιφερειάρχης θα  αναχωρήσει για τη Χίο σήμερα Δευτέρα  το απόγευμα.

Πηγή: stonisi.gr