Η Ε.Γ. του Ν.Τ., Σάμου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων και ομοσπονδιών στην κατεύθυνση αυτή.

Το Υπουργείο Παιδείας, έφερε τροπολογία, επίσπευσης της διαδικασίας έναρξης της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ξεκινώντας απ’ τους νεοδιόριστους. Έρχεται να βάλει ταφόπλακα στο δημόσιο σχολείο και στα δικαιώματα  εκπαιδευτικών και μαθητών κι αυτό επιχειρείται να γίνει με τον πιο προκλητικό τρόπο, δήθεν για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και εκβιαστικά, πρώτα στο πιο «ευάλωτο» κομμάτι των συναδέλφων εκπαιδευτικών. Αυτών δηλαδή που επί 10 και 15 χρόνια περίμεναν το διορισμό τους, γυρίζοντας με θυσίες, απ’ άκρη σ’ άκρη, όλη τη χώρα.

Εάν ενδιέφερε, όμως, την κυβέρνηση πραγματικά η βελτίωση της εκπαίδευσης, τότε πώς εξηγείται η χρόνια υποχρηματοδότηση των σχολείων; Γιατί κάθε χρόνο αφήνονται χιλιάδες κενά και αδιόριστοι χιλιάδες εκπαιδευτικοί; Γιατί καταρρέουν υποδομές σε μια σειρά από σχολεία με τραγικές συνέπειες όπως π.χ. στις Σέρρες; Γιατί δεν στήριξαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά μαθησιακά, κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα που οξύνθηκαν απότομα τα τελευταία χρόνια, ειδικά με την πανδημία; Όπως και πολλά ακόμη γιατί…

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει λοιπόν πείρα για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Με μοχλό την αξιολόγηση θέλουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, την «αυτονομία και τις δεξιότητες», την «εξοικονόμηση πόρων και τις περικοπές». Επιδιώκουν την πειθάρχηση των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και στους στόχους της αξιολόγησης, οδηγώντας και στη συρρίκνωση του μορφωτικού περιεχομένου του σχολείου. Παράλληλα ενισχύουν την εντατικοποίηση της δουλειάς των εκπαιδευτικών, καθιερώνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ ορατή είναι και η σύνδεση της αξιολόγησης με μισθούς και απολύσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην Πανεκπαιδευτική Απεργία –  Τετάρτη 15 Φλεβάρη και στις συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών σωματείων του νομού, στη Σάμο 10.30 π.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ και

στην Ικαρία 12.00 στην πλατεία του Ευδήλου.

Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό να μη συμμετέχει σε καμία διαδικασία αξιολόγησης, να συμμετέχει στην Απεργία – Αποχή που προκήρυξαν ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, στις στάσεις εργασίας, όπου χρειαστεί, στις παραστάσεις διαμαρτυρίας και σε κάθε δράση των σωματείων τους, ώστε να μπλοκαριστεί η αξιολόγηση και να ανατραπεί όλο το αντιδραστικό της περιεχόμενο.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις ομοσπονδίες να οργανώσουν έναν πολύμορφο αγώνα, με νέες Γ.Σ. για κλιμάκωση των αγωνιστικών τους αποφάσεων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

O Πρόεδρος

Χρήστος Πανούσος

O Γραμματέας

Απόστολος Βαλαμώντης