Δελτίο τύπου
O Δήμος Δυτικής Σάμου , με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο αρμόδιο σε θέματα υγείας Γιώργο Διακοσταμάτη συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης όπου ανακοίνωσε την Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά τον καθολικό εμβολιασμό όλων των νησιωτών μας με πάνω από 700.000 δόσεις έως το τέλος Ιουνίου.
Με την κίνηση αυτή δίνεται προτεραιότητα στους μόνιμους κατοίκους των 19 μεγάλων νησιών να υποδεχτούν ασφαλείς και προστατευμένοι το καλοκαίρι με τον καθολικό εμβολισμό τους ,του μονοδοσικού εμβολίου της JOHNSON & JOHNSON.
Με την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων στα νησιά ,με υγειονομικό προσωπικό σε ετοιμότητα να ταξιδέψει ανά νησί και με το άνοιγμα των ηλικιών από 18 και άνω, δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε την τουριστική περίοδο όντας όλη η νησιωτική περιφέρεια θωρακισμένη.
Ο Δήμος Δυτικής Σάμου χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και ευχαριστεί για την δωρεά, το ίδρυμα «Στάυρος Νιάρχος».
Από την πλευρά μας θα υπάρξει η πλήρη στήριξη αυτής της προσπάθειας του μαζικού εμβολιασμού.
Σε αυτόν τον υγειονομικό μαραθώνιο με αυτή την κίνηση, δίνεται η αίσθηση ότι φτάνουμε στον τερματισμό για την ανάκτηση της ελευθερίας μας και προπάντων την προστασία των πολιτών μας.
Εκ του Δήμου Δυτικής Σάμου