Επιτόπια επίσκεψη στα έργα που εκτελούνται στο νησί αλλά και επαφές με υπηρεσιακά στελέχη  είχε ο Περιφερειάρχης  Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης κατά τη διάρκεια της διήμερης  επίσκεψης του  στην Σάμο συνοδευόμενος  από τον νέο εκτελεστικό γραμματέα Άρη Ελευθερίου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης παραχώρησε συνέντευξη τύπου  ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση  με τον Δήμαρχο και αντιδημάρχους του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Συζήτησαν το θέμα της καταγγελίας για τη μη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού στο Πυθαγόρειο  με τον κ. Μουτζούρη να δηλώνει ότι θα  πρέπει να γίνει έκθεση των υπηρεσιακών παραγόντων και να αποφασιστεί το πως θα γίνει ξανά λειτουργικό το έργο.

Ο κ. Μουτζούρης  ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ α και β βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης  για το καλό του τόπου.

Επίσης με τον κ. Στάντζο συζήτησαν και το θέμα της λειτουργίας του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου  στην οποία επιθυμεί να έχει ενεργό ρόλο ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης  συμφώνησαν από κοινού σε συγκεκριμένη εισήγηση που θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Άλλο θέμα που τέθηκε από τον Δήμαρχο Αν. Σάμου  είναι η επιπλέον χρηματοδότηση του κτιρίου της Περιφέρειας  που θα στεγάσει  το Μουσικό Σχολείο με τον  κ. Μουτζούρη να δεσμεύεται ότι   οι μαθητές τον Σεπτέμβριο να βρίσκονται στις νέες αίθουσες.

Ο κ. Μουτζούρης ενημέρωσε επίσης τα ΜΜΕ  για την επίσκεψη του στο  Μοναστήρι της Μ. Παναγίας  όπου του ζητήθηκε η συνδρομή για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για  την επισκευή του τέμπλου.

Επόμενος σταθμός του ήταν  το Αλιευτικό καταφύγιο του Ηραίου το οποίο τους επόμενους μήνες  είπε , θα παραδοθεί ωστόσο διαπιστώθηκε η ανάγκη επέκτασης του προσήνεμου μόλου κατά 15 μέτρα.

Ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο είναι  ιδιαίτερα αξιόλογη και η ίδια θα αναλάβει και το έργο της αποκατάστασης του λιμένα Κοκκαρίου οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής καθώς είναι ένα τουριστικό θέρετρο και η όχληση θα επηρέαζε τουριστικά το Κοκκάρι.

 

Τέλος ο κ. Μουτζούρης εξήρε για άλλη μια φορά τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε Σάμου λέγοντας ότι αναφορικά με τα έργα που εκτελούνται είναι πρότυπο σε όλο το Β. Αιγαίο.  Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης  Βασίλης Πανουράκης  ενημέρωσε ότι προχωρούν τα έργα στα αυλάκια, όπου πολύ σύντομα θα απομακρυνθούν οι φωτεινοί σηματοδότες. Στην περιμετρική θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις μετά και την επιτόπια επίσκεψη το Σάββατο του μελετητή για τα γεωλογικά προβλήματα της περιοχής. Για τα έργα που εκτελούνται στην  παραλιακή λεωφόρο της Σάμου είπε ότι προχωρούν και πολύ γρήγορα το έργο στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου θα παραδωθεί.