ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

HEurobank στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για το δημογραφικό ζήτημα «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια» συνεχίζει τις δράσεις της στα ακριτικά νησιά. Μετά το Καστελόριζο, επισκέφθηκε μαζί με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live τα νησιά της Σάμου και των Φούρνων Ικαρίας, όπου μέσα από δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για τοπρόβλημα της υπο-γονιμότητας και τις δυνατότητες της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους συν-ιδρυτές και ιατρούς αναπαραγωγής της Be–Liveκ.κ.Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, οι οποίοι παρουσίασαν τις σύγχρονες προκλήσεις στο πεδίο της αναπαραγωγής, το ζήτημα της υπο-γονιμότητας, καθώς και τη λύση του προβλήματος μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρειη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, που παρέχεται δωρεάν στο πλαίσιο του προγράμματος στους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Ο Διευθυντής του Καταστήματος Eurobankστο Βαθύ κ. Φίλιππος Τζερέτας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση της Σάμου, τόνισε τον κοινό στόχο της Τράπεζας και του Σωματείου Be-Live και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν το κατάστημα ώστε να ενημερωθούν συνολικά για το πρόγραμμα αλλά και για τα τραπεζικά προϊόντα με προνομιακούς όρους που προσφέρει η Eurobankστις νέες οικογένειες της περιοχής.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συμβολή των στελεχών τηςEurobank στη Σάμο, παρευρέθηκαν στελέχη της Τράπεζας από την Αθήνα καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής νήσων Χίου-Σάμου, κ. Αντώνης Μουτάφης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια»,η Eurobank είναι στο πλευρό της Be-Liveαλλά και άλλων  οργανώσεων, όπως η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Σωματείο «Μαζί για το Παιδί». Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες που φέρνει ένα νέο μέλος στην οικογένεια έχει δημιουργήσει μια σειρά τραπεζικών προϊόντωνμε κοινωνική στόχευση, αποκλειστικά και μόνο για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως νέοι-γονείς ή ως γονείς ξανά, στις ακριτικές περιοχές.

«Με πρώτο σταθμό το Καστελόριζο, δεύτερο τη Σάμο και τρίτο τους Φούρνους Ικαρίας, σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε σταδιακά τις προσπάθειες μας να παίρνουν σάρκα και οστά, καθώς θεωρούμε ότι η σωστή ενημέρωση για τα θέματα υπο-γονιμότητας και οι δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από το πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης της  Be-Live είναι καίριας σημασίας. Θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις και σε άλλες περιοχές του προγράμματος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στο πλάι μας ως συνοδοιπόρους, ομάδες όπως η  Be-Live, που μοιράζονται με πάθος και ενθουσιασμό το όραμα μας να συμβάλλουμε στην  αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος»,δήλωσε ο κ. Πάνος Καρδάσης, Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ειδικών Έργων της Eurobank, ο οποίος εκπροσώπησε την τράπεζα στις εκδηλώσεις της Σάμου και των Φούρνων.

Από την πλευρά τους οι δύο γιατροί της Be–Liveκ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης, ανέφεραν:.«Στόχος μας είναι να στηρίζουμε καθημερινά όσο περισσότερα ζευγάρια μπορούμε για να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια υπο-γονιμότητας αντιμετωπίζουν, ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Για αυτό και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που τόσο οι κάτοικοι της Σάμου όσο και των Φούρνων Ικαρίας μας υποδέχθηκαν με θέρμη και μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και συμμετείχαν ουσιαστικά στο διάλογο με ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών».