Κατόπιν  προσκλήσεως  του Πολωνό – Ελληνικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, οι Δήμοι Ανατολικής & Δυτικής Σάμου  έχουν τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουν στην Έκθεση  εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, στην πόλη  Βρότσλαβ της Πολωνίας!

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου διοργανώνονται υπαίθριες εκθέσεις με τίτλο «GREEK NATIOANAL UPRISING 1821-1830» σε τέσσερις πολωνικές πόλεις Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Σέτσιν και Γκντίνια.

Οι εκθέσεις  πραγματοποιούνται, με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του Δήμου του Βρότσλαβ, με την τιμητική υποστήριξη του Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Βαρσοβία και των Προέδρων των αντίστοιχων πόλεων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης  και την ελληνική τηλεόραση.

Ο εορτασμός θα γίνει με έναν μεγαλειώδη και αριστοκρατικό τρόπο, εγγυημένο από εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες, ειδικούς στην ιστορία και τον πολιτισμό και όλους τους άλλους ανθρώπους που θα λάβουν μέρος σε αυτό.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των αρχών της πόλης του Βρότσλαβ, το Επιμελητήριο μαζί με την Ελληνική Κοινότητα του Βρότσαλβ ανέλαβαν να οργανώσουν μια τριήμερη (3) γιορτή της ανάκτησης  της ανεξαρτησίας της Ελλάδας  στο οποίο και προσκαλέστηκαν οι δήμοι της Σάμου!

Το πρόγραμμα των επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί ξεκινούν σήμερα  17 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσουν έως  19 Σεπτεμβρίου με το σύνθημα «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» – «WE ARE ALL GREEKS»

Η  συμμετοχή μας στην Έκθεση συμβάλλει στα μέγιστα στην τουριστική προβολή του τόπου μας εφόσον τα λογότυπα και το διαφημιστικό υλικό της αποστολής των  Δήμων μας και του νησιού μας θα προβληθούν σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας (αστική συγκοινωνία), καθώς θα υπάρξει και τηλεοπτική κάλυψη από την Πολωνική Τηλεόραση (περιφερειακή και εθνική) αλλά και την Ελληνική Τηλεόραση ΕΡΤ3.

Η από κοινού αποστολή εκπροσώπων των  δήμων μας, της Αντιδημάρχου Ανατολικής Σάμου, κας Δέσποινας Κάιλα, της Γενικής  Γραμματέως του  Δήμου Δυτικής Σάμου, κας Ιωάννας Πατρώνη και του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Κωνσταντίνου Κτίστου, αλλά και τοπικών προϊόντων του νησιού μας, στοχεύουν στο να υπάρξει μια προωθητική προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων όπως είναι η ιστορία μας, η γαστρονομία, ο πολιτισμός και οι μοναδικές  φυσικές ομορφιές του νησιού μας!΄

 

 

Από τους Δήμους Ανατολικής  & Δυτικής Σάμου