Στη Σάμο βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να επισκεφτεί τις δομές υγείας του νησιού.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο υπουργός επισκέπτεται τη Σάμο.

Ο κος Κικίλιας συνοδευόμενος από το Βουλευτή του Νόμου Χριστόδουλο Στεφανάδη επισκέφτηκε αρχικά το ΚΥ στην Καρλοβάσου ώστε να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών στη δυτική πλευρά του νησιού καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν στη δομή υγείας. Εκεί ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγχωνεύσεως του Κέντρου Υγείας με το Νοσοκομείο ενώ ανέφερε ότι θα προκηρυχθούν κανονικά όποιες θέσεις χρειάζονται.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου προκειμένου να δει από κοντά το εμβολιαστικό κέντρο και να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός τόνισε ότι είναι επιτακτικότερη ανάγκη παρά ποτέ ο κόσμος να εμβολιαστεί προκειμένου να υψωθεί το τείχος ανόσιας και να μη χαθεί το καλοκαίρι. Ανέφερε όμως ότι το ποσοστό εμβολιασμών στη Σάμο έχει ανέβει και το νησί πλέον δεν είναι ουραγός στην πορεία των εμβολιασμών κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.

Ειδική αναφορά έκανε στους νέους οι οποίοι διστάζουν να εμβολιαστούν και τους προέτρεψε να το πράξουν άμεσα για να κερδίσουν και πάλι την ελευθερία τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά αν χρειαστεί θα πάνε πόρτα πόρτα προκειμένου να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Στη συνέχεια ο Υπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν στο ΚΥ Σάμου.